Lleida Escacs Virtual ha superat la fita de 300.000 partides jugades al servidor de joc des de la seva posta en funcionament al mes Gener de 2005. El projecte ha estat desenvolupat integrament per Accés – Institut Municipal d’Informàtica i ha comptat, entre altres, amb el suport de SEMIC, el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, Turisme de Lleida, la Regidoria d’Esports i la Universitat Politècnica de Catalunya.

El servei web de Lleida Escacs Virtual és actualment accesible des de www.escacsvirtual.com i marraco.paeria.es. Els usuaris registrats poden descarregar gratuitament la aplicació i jugar o seguir partides d’escacs durant les 24 hores del dia.

El Mestre Internacional lleidatà Guillem Baches, també desenvolupador del projecte, ha escenificat la partida 300.000 jugant una partida des de la Seu Vella contra el motor de joc marraco desenvolupat a partir del software de joc FIBChess en col·laboració amb la Universitat Politècnica de Catalunya.

Guillem Baches ens explica que «El joc de peces , que va estar especialment dissenyat per el dissenyador lleidatà giland.com, representa motius emblemàtics de la ciutat de Lleida. Per exemple, Trobem els peons que son cargols de lleida, els alfils representats per Indivil i Mandoni, els cavalls son lo marrcao, el rei i la dama representats per la fruita de Lleida i la Torre que està simbolitzada per la Seu Vella.»

En l’agenda d’events virtuals es programa la celebració del dia de Internet, el proper 17 de Maig, la festa Major Virtual i la propera Campanya Juga a Escacs amb lo Marraco on els internautes podran jugar des de la web, sense necessitat de descarregar cap software, i enfrentarse amb el motor de joc marraco. La campanya començarà el proper mes de Maig i s’allargarà fins a finals del mes de Setembre.

A més a més, els aficionats als escacs podran gaudir de la organització del Campionat de Catalunya Absolut. L’event comptarà amb la participació de 16 dels millors jugadors catalans i tindrà lloc els propers dies 16 al 23 de Maig al Hotel Sansi Park. L’organització serà a carrèc del Club Escacs Lleida i la Federació Catalana d’Escacs. Les partides, com no, podran ser visualitzades a escacsvirtual.com.

Publicaciones Similares

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *